Дипломатически представителства

Австралия и Океания

Азия

Африка

Европа

Северна Америка

Южна Америка

Обединени арабски емирства, Дубай, Генерално консулство на Република България

Българско участие в изложението Gulfood

10 Февруари 2015 Новини

Новоназначеният генерален консул на Р България в Дубай, ОАЕ Богдан Коларов посети на 8 февруари тазгодишното изложение Gulfood, където откри щанда на български производители, членове на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в България направено с финансовата подкрепа по програма „Release the European Taste“ на ЕС.

Самото изложение беше открито от шейх Хамдан Бин Рашид Ал Мактум, пръв наследник на управляващата Дубай фамилия и министър на финансите на ОАЕ. Представени са над 120 страни и повече от 30000 търговски марки. Това е най-голямото такова изложение на хранителни стоки в региона на Залива.

След официалната церемония, беше организирана среща с представители на българските фирми участнички - Фрукто Сливен, Конекс Тива, Цима 99, Джем и Джем, Катрин и Ко - гр. Раковски, Карнобат плод, Дерони – Хасково и с изпълнителният секретар на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, г-жа Антоанета Божинова.

По време на срещата, г-н Коларов подчерта, че един от приоритетите на работата на ГК Дубай е подкрепата на родния бизнес, както и увеличаване на представителството на българските стоки от хранително-вкусовата промишленост на местния пазар. Според него, участието на български производители на това изложение показва, че в тези трудни времена за нашата и европейската икономика Европейският съюз продължава да подкрепя своите производители и да насърчава износа. Високото качеството на храните е най-важното условие за присъствие на пазара в ОАЕ и региона на залива, който разполага с добри финансови възможности, докато конкуренцията от други европейски и световни производители е много силна.

На 12 Февруари предстои провеждането на кулинарна демонстрация и тематична вечеря с българските представители.       

Допълнителни снимки

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Отказ Повече информация