Дипломатически представителства

Австралия и Океания

Азия

Африка

Европа

Северна Америка

Южна Америка

Италия, Милано, Генерално консулство на Република България

Българското кисело мляко бе представено на международна конференция в Милано

08 Октомври 2015 Новини

Генералният консул на Р България в Милано Росен Руфев, адвокат Мария Ганчева, член на Адвокатските колегии на София и Милано и Чавдар Адамски (СТИВ –Милано) участваха на 30 септември 2015 г. в международна конференция в Милано, посветена на млякото. Форумът се проведе в Голямата Аула  на Съдебната палта  в Милано, организиран от Италианската асоциация на жените юристи – секция Милано на тема „Млякото – традиции и нови граници за кърменето, консумацията и производството на краве мляко, здравословно, сигурно и поддържащо живота”. Конференицята е част от събитията на юридическото общество в Милано, посветени на ЕКСПО 2015 и част от цялосен проект на жените адвокати  „Ние жените за Експо” (WewomenforEXPO). 

Инициативата бе подходящ повод да се представят и популяризират качествата на този уникален и емблематичен български продукт. В изказването си на форума българските преддставители отбелязаха историческите традиции по българските земи на произхода на българското кисело мляко, приготвяне и консумиране, откритието за науката в началото на 20 век на млечнокиселата бактерия Lactobacillus Bulgaricus, особенности на технологиите и съвременното производство на продукта от страна на единствената държавна компания в сектора като „Ел Би Булгарикум“, продажбите на българско ксело мляко в световен мащаб, завоювал особенна популярност в Япония още от 70-те години,  както и други интересни аспекти, юридически и статистически, по темата.  По време на обяда гостите имаха възможност да опитат автентичния вкус на българското кисело мляко.

Конференцията се проведе при широк спектър на теми, свързани с млякото.  Освен италиански и чуждестранни адвокати като лектори бяха поканени италиански производители на мляко, прилагащи иновативни методи в работата си, научни работници, професори и лекари, които от години са посветили дейността ни на изследване на млякото и значението му за човешкото здраве от най-ранна възраст до дълбока старост.  

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Отказ Повече информация