Българско участие в кулинарно представяне на държавите-членки на ЕС в Скопие
23 Май 2022 НовиниБългарското посолство взе участие в кулинарно изложение, организирано от Делегацията на ЕС в Скопие като част от програмата за отбелязване на 9 май – Денят на Европа, в Република Северна Македония на 21 май 2022 г. Основната цел беше запознаване на местните граждани с традиционни студени храни, популярни в държавите от ЕС.
От българска страна беше представена студената млечна супа „таратор“, която беше предварително приготвена от ученици от скопското средно училище по хранително-вкусови технологии „Лазар Танев“.
За големия интерес към българския щанд допринесе и авторски десерт в цветовете на родния трибагреник, любезно приготвен от вещи кулинарни ентусиасти в посолство.
Моля, горната информация да бъде публикувана на интернет-страницата на Посолството на Република България в РСМ.