Дипломатически представителства

Австралия и Океания

Азия

Африка

Европа

Северна Америка

Южна Америка

Гърция, Атина, Посолство на Република България

Въведени мерки в Гърция за ограничаване разпространението на вируса COVID-19

25 Март 2020 Новини

Въведени мерки за ограничаване разпространението на вируса COVID-19

 

Актуална информация към 13:00 ч. на 25.03.2020 г.

 

ВЪВЕДЕНИ МЕРКИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА РЕЖИМА НА ВЛИЗАНЕ И ИЗЛИЗАНЕ ОТ СТРАНАТА

 

Във връзка с влязлата в сила мярка (от 06.00 ч. на 23.03.20 г.) за ограничаване на движението в Гърция, през ГКПП на сухопътната българо-гръцка граница ще бъдат допускани български граждани, работещи в Гърция. Същите следва да носят в себе си документ за самоличност (ЛК или паспорт), както и надлежно попълнен формуляр от работодател тип А (удостоверение за придвижване на работещ, издава се и се заверява от работодателя. Подробна информация и формуляри се намират на  https://forma.gov.gr/en/#employee на английски език и на https://forma.gov.gr/#employee на гръцки език).

Възможно е преминаването и по други основателни причини, като всеки един случай ще бъде разглеждан поотделно. В тази връзка, на българските граждани се препоръчва предварително да се обаждат на наличните в интернет телефони на съответните ГКПП на сухопътната граница, с цел предварително да запознаят компетентните органи с конкретния случай, да  се информират какви документи и формуляри следва да имат и да представят при поискване от компетентните гръцки органи, както и дали ще бъдат допуснати на гръцка територия.

Важи ограничението за пътуване на максимум две лица в лек автомобил съгласно наложените в страната извънредни мерки (виж по-долу).

 

С решение на правителството временно се спират полетите (кацане на гръцки летища) от Турция, считано от 06.00 ч. на 23.03.20 г. до 15.00 ч.  на 15.04.20 г. Същото важи и за влизането от Турция с морски, железопътен или шосеен транспорт, както и влизането на гръцка територия на граждани идващи от Турция.

Изключение от забраната има за:

- гръцки граждани, такива с разрешително за постоянно пребиваване или чието постоянно местоживеене е в Гърция като те могат да преминават единствено през граничния пункт Кипи;

- преминаване на товарни МПС за търговски превози;

- транспорт на стоки с плавателни съдове.

Считано от 24.00 ч. на 23.03.20 г. до 15.00 ч. на 15.04.20 г. се прекратяват полетите (кацане на гръцки летища) от Великобритания.

 

Гръцката авиокомпания Aegean Airlines обяви, че за периода 26.03.20 г.- 30.04.20 г. прекратява изпълнението на всички международни полети с изключение на малък брой полети до Брюксел, с цел непрекъснатост на комуникацията на Атина с европейския административен център. Авиокомпанията ще продължи да изпълнява вътрешни полети, но с намалена честота.

 

Във връзка с наложената мярка пристигащите от чужбина в Гърция да се подлагат на задължителна 14-дневна домашна карантина е задължително попълването на анкетна карта за пристигащите със самолет. Във формуляра се посочват данни за полета (име на авиокомпанията, осъществяваща полета; номер на полета; номер на мястото в самолета; дата на пристигане; имената на пътника; пол; данни за контакт - мобилен, стационарен телефон, e-mail; постоянен и настоящ адрес; адрес на мястото, където пристигащият ще прекара карантинния период).

На пристигащите се дава листовка с указания за действията  и правилата, които трябва да предприемат и спазват в следващите 14 дни на задължителна карантина.

От вечерта на 21.03.20 г. мерките са засилени като всички пристигащи в Гърция (с конкретните изключения, посочени по-долу) се поставят под домашна карантина. Компетентните органи извършват строг контрол за спазването й.

 

С решение на правителството, в частност на Министерството на туризма на Гърция, са затворени абсолютно всички хотели в страната, считано от 23.03.2020 г. Срокът  на действие на ограничението е до 30.04.2020 г. Ще останат отворени по един хотел във всеки областен град и по три хотела в Атина и Солун (списък на работещите хотели в страната - https://drive.google.com/file/d/1ffpO9BlU9S-nb3LnJpftkUsG8QdH8lhG/view).

Изключение има за хотелите, в които са настанени служители на реда на Гърция и ЕС  в окръг Тракия и на островите.

 

Намалява се движението на метрото в Атина като се разрежда графикът за движение на мотрисите и се редуцира броят на пътниците. Спира се изцяло движението на метрото през нощта.

 

С решение на правителството се въвежда временна забрана за влизане в Гърция и акостиране в гръцките пристанища на всякакъв вид частни плавателни съдове за морски отдих, независимо от дестинацията, от която пристигат, както и слизането на пътниците им на гръцка територия. Забраната е в сила от  07:00 ч. на 19.03.20 г. до 07:00 ч. на 19.04.20 г.

 

От 19.03.20 г. е забранено събирането на обществени места, на открито или на закрито, на групи от хора от 10 или повече души едновременно. Нарушаването на забраната се наказва с глоба от 1000 евро за всеки нарушител отделно. При всички случаи следва да се спазват всички правила по отношение на хигиената и отстоянията. Строго се препоръчва на гражданите да ограничат излизанията си и движението по улиците до минимум, като останат по домовете си. Изключения се допускат в случаи на: придвижване до работното място; посещение при лекар; за снабдяване с хранителни продукти, когато не е възможна доставка; посещение на пощенски клон при изключително необходима кореспонденция; посещение на банка, когато не е възможна електронна услуга; на бензиностанция; придвижване с цел оказване на помощ на хора в доказана нужда; за тренировки на открито – индивидуално или по двама, при спазване на безопасно разстояния помежду им (1,5 м); извеждане на домашен любимец. За служителите в кол центровете е задължително да са на поне 2 м. разстояние един от друг. Всички държавни институции и организации са въвели задължителни вътрешни правила и мерки за ограничаването на разпространението на вируса.  

 

С решение на правителството се въвежда временна забрана за влизане в Гърция на граждани на трети страни, независимо от кой входен пункт или средство за придвижване, вкл. въздушен, морски, железопътен или сухопътен транспорт. Ограничението не важи за граждани на страни-членки на ЕС и на Шенгенското пространство, вкл. за членовете на техните семейства дори когато нямат брак, а живеят на съпружески начала. Забраната е в сила от  06:00 ч. на 18.03.20 г. до 06:00 ч. на 18.04.20 г. Не се прилага по отношение на водачите на товарни камиони, преминаващи транзит с цел превоз на стоки. 

 

Прекратени са всички сухопътни, морски и въздушни връзки с Албания и Република Северна Македония, с изключение на превоза на стоки и влизането от тези страни на граждани на Република Гърция и постоянно пребиваващи в Гърция.

 

Прекратен е всякакъв пътнически транспорт към и от Италия. За транспортирането на стоки и товари не се прилага. Няма ограничение по отношение на тонажа на товарните МПС.

 

Спрян е въздушният транспорт от и до Испания.

 

От 06.00 ч. на 21.03.20 г. до 21.04.20 г. е в сила забрана за пътуване до гръцките острови, както за местни, така и за чужди граждани. Позволено е пътуването само на гражданите с постоянно местоживеене на островите, за което се изисква съответен документ.

С изключение на фериботните превози се спира движението на всякакъв вид плавателни съдове в Гърция, независимо под какъв флаг плават.

 

Въведени мерки по отношение на влизане и излизане на транспортни средства (включително такива при транзитно преминаване)

 

  1. Виж горното.
  2. От 10:00 ч. на 14.03.2020 г. Албания затвори ГКПП с Гърция за пътуващите с въздушен, морски и пътнически (с автобус) транспорт.
  3. Затворени са сухопътната (ж.п и шосеен превоз), въздушната и морската граница между Гърция и Турция. Пропускат се товарни камиони и товарни плавателни съдове.

 

Предложения за алтернативни маршрути за завръщане в България (отворени ГКПП към съседни държави)

 

Летище Атина: Считано от 20.03.20 г. всички пристигащи в Гърция пътници, независимо от националността им, подлежат на 14 дневна карантина, след попълване на анкетна карта. При несъобразяване с мярката пътниците няма да се допускат на гръцка територия.

Изключение от мярката има за:

- транзитно преминаващи пътници;

- екипажите на самолетите;

- търговските полети;

- държавни полети;

- хуманитарни и медицински полети;

- военни полети;

- полети на FRONTEX.

 

На пътниците се разрешава да носят и да ползват на борда на самолетите антибактериални средства до 100 ml. 

Пътниците със симптоми на коронавирус се обработват на място и по преценка се изпращат с линейка до референтна болница. Асимптоматичните и такива, които са били в близост до заразени по преценка на летищните власти може да бъдат поставени под карантина в специално оборудвани помещения на летището, до превозването им в болница.

При поява на симптоми непосредствено преди излитането или веднага след кацането, съответният пътник следва да информира Националната организация за обществено здраве на кратък номер 1135, както и Службата за наземно обслужване на летището (ground handler) за предприемане на последващи действия и информиране на въздушно-здравните власти. 

 

Пристанище ПАТРА: По информация на пристанищните власти в Патра се прилага забрана за преминаване от и за Италия на леки автомобили и пътници, независимо дали са транзит, дали са от страни-членки на ЕС и/или Шенген. За товарните МПС се допуска втори шофьор, който следва да представи документ за правоспособност (категория) за управление на конкретното МПС, както и документ от фирмата работодател.

 

Пристанище ИГУМЕНИЦА: По информация на пристанищните власти в Игуменица се прилага забрана за преминаване от и за Италия на леки автомобили и пътници, независимо дали са транзит, дали са от страни-членки на ЕС и/или Шенген. От и за Италия се пропускат само товарни камиони. Допуска се втори шофьор, който следва да представи документ за правоспособност (категория) за управление на конкретното МПС, както и документ от фирмата работодател.

 

Пристанище ПИРЕЯ: Пропускат се товари. За пътниците важат рестрикциите, свързани със забраната за акостиране в Гърция на круизни кораби, яхти и лодки.

 

Общи мерки по отношение на режима на влизане и излизане от страната.

 

На всички ГКПП на сухопътната българо-гръцка граница се упражнява повишен контрол върху входящия трафик. В Гърция се пропускат две категории български граждани:

  1. Работещи в Гърция. Лицата следва да удостоверят това обстоятелство чрез представяне на надлежно попълнен формуляр от работодател (удостоверение за движение на работещ от сайта “forma.gov.gr” – налично вече и на английски език на адрес: https://forma.gov.gr/docs/permit-work-commute-en.pdf). Формулярът е изискуем и от водачите на товарни МПС;
  2. Български граждани, които имат реална основателна причина за пътуване, като всеки един случай ще бъде разглеждан поотделно на място. В тази връзка е препоръчително всеки български гражданин, който смята, че има основателна причина (различна от тази по т.1) да влезе в Гърция през сухопътна граница, предварително да се обади по телефон на съответния ГКПП на сухопътната граница, за да запознае компетентните органи с конкретния случай, както и да получи информация дали ще бъде допуснат на гръцка територия и какви документи и формуляри е необходимо да представи и носи в себе си.

За български граждани излизащи от територията на Гърция няма ограничения.

Остава ограничението за пътуване на максимум две лица в едно МПС (шофьор + един пътник), като от следобедните часове на 23.03.20 г. са въведени следните допълнителни разпоредби и изключения:

- Изключение за един възрастен (шофьор) с до 2 непълнолетни лица (пътници), но следва да са в пряка родствена връзка;

- При превоз на лице със заболяване, инвалидност или затруднена подвижност се позволява втори пътник (придружител), но документално се доказва състоянието на първото лице;

- При използване на минибус се позволява ползване на до 50% от наличните места за пътници;

- При пътуване с ЛМПС по повод на погребение се позволява да пътуват до 3 лица (шофьор + двама пътници), които са с роднинска връзка помежду си;

 

ГКПП КУЛАТА-ПРОМАХОН:

По отношение на влизащи в Гърция български граждани се прилагат изискванията от раздел „Общи мерки по отношение на режима на влизане и излизане от страната“ в настоящата таблица.

Допуска се преминаване на леки и тежкотоварни автомобили. В сила е изискването за задължителна 14-дневна домашна карантина. Влизащите в Гърция граждани биват информирани за мярката.

 

ГКПП МАКАЗА-НИМФЕЯ:

По отношение на влизащи в Гърция български граждани се прилагат изискванията от раздел „Общи мерки по отношение на режима на влизане и излизане от страната“ в настоящата таблица.

Допуска се преминаване на тежкотоварни автомобили с общо тегло до 3,5 тона, както и на МПС до 9 лица (8+1). В сила е изискването за задължителна 14-дневна домашна карантина. Влизащите в Гърция граждани биват информирани за мярката.

 

ГКПП ИЛИНДЕН-ЕКСОХИ:

По отношение на влизащи в Гърция български граждани се прилагат изискванията от раздел „Общи мерки по отношение на режима на влизане и излизане от страната“ в настоящата таблица.

Допуска се преминаване на леки и тежкотоварни автомобили. В сила е изискването за задължителна 14-дневна домашна карантина. Влизащите в Гърция граждани биват информирани за мярката.

 

ГКПП ЗЛАТОГРАД-ТЕРМЕС:

По отношение на влизащи в Гърция български граждани се прилагат изискванията от раздел „Общи мерки по отношение на режима на влизане и излизане от страната“ в настоящата таблица.

Допуска се преминаване на тежкотоварни автомобили с общо тегло до 3,5 тона, както и на МПС до 9 лица (8+1). В сила е изискването за задължителна 14-дневна домашна карантина. Влизащите в Гърция граждани биват информирани за мярката.

 

ГКПП ИВАЙЛОВГРАД-КИПРИНОС:

По отношение на влизащи в Гърция български граждани се прилагат изискванията от раздел „Общи мерки по отношение на режима на влизане и излизане от страната“ в настоящата таблица.

Допуска се преминаване на тежкотоварни автомобили с общо тегло до 3,5 тона, както и на МПС до 9 лица (8+1). В сила е изискването за задължителна 14-дневна домашна карантина. Влизащите в Гърция граждани биват информирани за мярката.

 

ГКПП КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА-ОРМЕНИОН:

По отношение на влизащи в Гърция български граждани се прилагат изискванията от раздел „Общи мерки по отношение на режима на влизане и излизане от страната“ в настоящата таблица.

Допуска се преминаване на леки, тежкотоварни автомобили. Не се допуска преминаване на туристически автобуси!

 В сила е изискването за задължителна 14-дневна домашна карантина. Влизащите в Гърция граждани биват информирани за мярката.

 

На всички сухопътни ГКПП на влизане в Гърция гръцките гранични служители имат указания да предупреждават пътуващите за задължителната 14 дневна домашна карантина.

 

Регионалните летища в Северна Гърция по принцип нямат редовни полети до България.

 

На 18.03.20 г. Турция затвори сухопътната и морската си граница с Гърция.

 

Въведени карантинни/ограничителни мерки за гражданите.

 

Страната е под карантина.

С решение на правителството считано от 06.00 ч. на 23.03.2020 г. до 06.00 ч. на 06.04.20 г. в цялата държава е въведена забрана за излизане без наложителна причина, с изключение на представителите на държавните органи (полиция, пожарна, лекари и др. служебни лица). За гражданите е позволено излизане само за  придвижване до работното място, за покупки (храна, лекарства и др. стоки от първа необходимост), посещение на лекар (рецептите на хронично болните ще се изпращат, без да е необходима заверка, с SMS или електронна поща), за оказване на помощ на хора, които имат нужда; индивидуално спортуване, разходка на домашен любимец, за ритуални церемонии (сватби, погребения (максимум трима души в един лек автомобил, ако са роднини по права линия на починалия), кръщенета и др.) при спазване на условията на наложените вече законодателни мерки.

Всички граждани при излизане трябва задължително да носят със себе си документ за самоличност (лична карта или паспорт), както и специална декларация-образец (формулярите и подробна информация за наложените ограничения, както и указания за попълване  и изпращане на SMS и допустимите изключения се намират на https://forma.gov.gr/en/ на английски език и на https://forma.gov.gr/ на гръцки език) за излизане (попълват се лични данни, адрес по местоживеене и се декларират причината за и часа на излизане). Разкрит е кратък номер (13033), на който може да се изпраща SMS от граждани, които нямат декларация(посочват се причините за излизане, на горепосочената електронна страница има указания за съдържанието и изпращането на SMS). Чрез SMS ще се получава разрешение или отказ за излизане, което трябва да се представи при проверка. В краен случай се допуска декларация свободен текст, но с посочени съответните данни (реквизити на декларацията).

Работещите са длъжни да носят със себе си уверение от работодателя или декларация за месторабота за самонаетите и свободните професии – задължително с печат на работодателя. При липса на печат удостоверението се счита за невалидно и се налага глоба. Работещите посочват работното време  местоработата и местоживеенето си като им се разрешава придвижване само между тези две точки (за тези, които са плаващо работно време се посочва за всеки ден часовете „от“ – „до“. Същото важи и за журналистите – следва в удостоверението от работодателя да се посочат конкретните часове (например при правене на репортаж). Същото важи за тези, които се придвижват до работа с градски транспорт.

Намалява се движението на градския транспорт, основно за осигуряване на придвижването на работещите като се контролира броя на пътниците, така че да не са прекалено близо един до друг. Автобусите и минибусовете могат да качват пътници до 50% от капацитета им (заети половината седалки).

При движение с лек автомобил, вкл. такси се разрешава в него да се намират най-много по двама души (шофьор и един пътник) едновременно, независимо дали съответното МПС е  държавно, служебно или частно. Изключение се допуска в случаите, когато: се превозва болен, вкл. и с такси (когато не е в състояние да пътува сам), който има нужда от асистент (за което се изисква съответен документ); един родител превозва до две деца, но при условие че децата са непълнолетни.

Изискванията за притежание на необходимите документи (удостоверения) се прилагат и по отношение на куриерите, доставчиците на храна и служителите, които зареждат обекти, плюс товарителница или пътен лист (хранителни магазини, аптеки и т.н., на които е разрешено да работят. Търговските обекти и вериги, вкл. тези за електроника и битова техника преминаха към продажби изцяло по електронен път с доставка на адрес.

Полицията извършва непрекъснати проверки и контрол като при установено нарушение налага глоба в размер на 150 евро за всяко нарушение (за трите дни на действие на мерките са наложени 1795 глоби от по 150 евро). Отделя се специално внимание на ромските общности, така че да се осигури спазването на ограниченията и от тях.

На изходите на Атина ще се осъществява полицейски контрол като се връщат желаещите да напуснат града без основателна причина. Тези, на които бъде разрешено излизането, няма да имат право да се върнат в столицата до свалянето на забраната.

Считано от 23.03.20 г. за периода на действие на извънредните мерки се променя работното време на аптеките. Те ще работят от понеделник до петък от 09.00 ч. до 17.00 ч. Спира се работата в офисите на фармацевтични съюзи като всички услуги ще бъдат предоставяни електронно, вкл. рецепти. Хронично болните могат да взимат лекарствата си със съответния баркод, който вече имат и здравната си книжка.  

Считано от 21.03.20 г. е увеличено полицейското присъствие. Ограничен  е достъпът до паркове, площади, места за отдих и спорт, както всички места на открито, позволяващи събиране на групи хора. Полицията следи за спазване на ограниченията и забраната за събиране на 10 и повече души наведнъж на публични открити и закрити пространства. При нарушение се налага глоба в размер на 1500 евро за всеки нарушител отделно.

 

Намалява се движението на пътническите влакове в страната, вкл. Солун-Атина.

 

Считано от 18.03.2020 г. са затворени всички видове търговски обекти в страната, с изключение на: магазините за хранителни стоки, пекарните, държавните и частните медицински и здравни центрове, аптеките и бензиностанциите (прилага се правилото за допускане на един клиент на 15 м2). Със законодателен акт от 21.03.20 г. хранителните магазини и супермаркетите се задължават да продават вестници.

 

Разрешава се работата на всички магазини и складове, които имат отношение към снабдяването на населението с хранителни стоки и др. стоки от първа необходимост.

 

Супермаркети/хранителни магазини:

Въвежда се контрол на достъпа до супермаркетите. В тях се допускат определен брой посетители – 1 човек на 15 м2 площ на магазина (считано от 21.03.20 г.).

На супермаркетите се разрешава да извършват доставки по домовете. Променя се (от 26.03.20 г.) работното време на супермаркетите (понеделник - петък 07.00 ч. - 21.00 ч., събота 07.00 ч. – 20.00 ч., неделя - неработен ден). Разрешено е супермаркетите в търговските центрове да работят, когато имат отделен вход.

 

На заведенията за обществено хранене се позволява да работят единствено за доставки по домовете.

 

Фирмите, за които се отнася принудителното затваряне могат да продължат дейност, но без да се допускат и обслужват клиенти.

 

С решение на министрите на здравеопазването и на образованието и религиите от 16.03.2020 г. се въвежда временна забрана (за периода 16-30.03.20 г.) за извършване на литургии и свещенодействия във всички видове религиозни храмове и обекти в страната, независимо от вероизповеданието и религиозната принадлежност, местоположението им и  независимо от това колко са големи и колко хора могат да поберат. Позволява се посещение в храмовете единствено за индивидуална молитва, при спазване на  мерките за безопасност и контрол от страна на служителите в храмовете. В случай на погребение се позволява присъствието в храма на свещенослужителя и най-близките на починалия, при строго спазване на мерките за безопасност и под контрола на служителите в храмовете и гробищните паркове. Административните функции на местата за религиозно поклонение могат да бъдат продължени. Не се изключва забраната да бъде приложена и по отношение на предстоящите Великденски празници.

На гражданите, нарушили горните разпоредби, се налага глоба от 5000 евро.

 

Удължава се до 10.04.2020 г. срокът на забраната за работа на учебните заведения и училищните екскурзии в страната и чужбина. 

 

С решение на министъра за защита на гражданите, считано от 17.03.20 г. до второ нареждане, са спрени отпуските на всички униформени служители от всички служби на гръцката полиция. Отпуски ще бъдат разрешавани в извънредни случаи.

Пак с негово решение от 16.03.20 г. се връщат на водачите отнетите, вкл. до тази дата, от полицията шофьорски книжки, талони на МПС и регистрационни табели. Няма да бъдат възстановявани на нарушители преминали на червен светофар, шофирали в бус лентата, шофирали под въздействието на фармацевтични продукти, опиати и/или алкохол, нарушения свързани с улесняването на достъпа на хора в неравностойно положение, опасно шофиране (нерегламентирани състезания напр.). Условие за възстановяване на  правоспособността за шофиране е заплащане на наложената на нарушителите административна глоба.

С решение на министъра на транспорта се удължава срокът на изтичащите свидетелства за правоуправление на МПС до 30.04.2020 г., с изключение на професионалните, които пътуват в чужбина и подлежат на контрол от чужди контролни органи.

От 17.03.20 г. Службата за гражданска авиация функционира с намален състав на летищата с 50%, при необходимост ще се намалява допълнително броят на присъстващите служители. Звената имащи отношение към сигурността на полетите като контролните кули и контрол на полетите работят в нормален режим.

От 16.03.20 г. е в сила пълна карантина за срок от 14 дни със забрана за влизане или напускане за 2 села в окръг Войос, обл. Козани (Северна Гърция) – с. Дамаскиня и с. Драгася.

Сведена е до минимум работата на различните институции с граждани на гише. Голяма част от услугите (общо 503, като издаване/подаване на декларации, пълномощни т.н.) се подават и приемат електронно.

 

Въведени ограничения/забрани за вносителите/износителите на стоки и услуги.

 

Забранен е износът на редица медикаменти - антипиретици и такива в дефицит.

 

Всички фирми (производители и търговци) са задължени да обявят количествата на лични предпазни средства - защитни (хирургически) маски, дезинфектанти (в литри) и мокри антибактериални кърпи, с които разполагат в складовете си. Задължително е да бъдат посочени мястото на съхранение с име на фирмата, точен адрес и пощенски код, телефон за връзка и лице за контакт. Данните се подават по електронен път чрез специална връзка (линк) на страницата на Министерство на развитието. За неподаване на съответните данни се налагат санкции като: конфискация на хигиенно-санитарните материали до размера, в който не са декларирани или са декларирани грешно, както и административна глоба от 1000 (хиляда) до 100 000 (сто хиляди) евро според тежестта  на нарушението.  

Разкрива се специална телефонна линия (с кратък номер 1520), на която ще се дава информация на фирмите и работещите на пазара относно всички въпроси, свързани с настоящата ситуация, като напр. работно време, на кои търговски обекти е разрешено да работят, както и начинът за плащане на задълженията им.

Няма ограничения по отношение на товарните превози.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Към момента броят на заразените с коронавирус в Гърция е 743 души.

Брой починали - 20.

Брой на задържаните за неспазване на мерките за борба с коронавируса - 267. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Посолство-Атина

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Отказ Повече информация