Дипломатически представителства

Австралия и Океания

Азия

Африка

Европа

Северна Америка

Южна Америка

Индонезия, Джакарта, Посолство на Република България

5-та сесия на българо-индонезийската СКИС

26 Юни 2014 Новини

Петата сесия на Смесената комисия за икономическо сътрудничество между правителствата на България и Индонезия се проведе на 24 юни в Джакарта. Ръководител на българската делегация бе зам.-минитърът на замеделието и храните Бюрхан Абазов, а от индонезийска страна негов партньор бе генералният директор на дирекция „Америка и Европа” в МВнР на страната Диан Трианша Джани.

В двете делегации участваха представители на различни ведомства, включително министерството на земеделието, министерството на туризма и креативната икономика, министерството на енергийните ресурси на Индонезия и др.; министерството на икономиката и енергетиката, министерството на инвестиционното проектиране на България и др.

Разговорите между двете делегации бяха оценени като ползотворни и важни за набелязване на актуални области за развитие на двустранните търговско-икономически отношения. В края на сесията зам.-министър Абазов и Укус Кусвара, генерален секретар на министерството на туризма на Индонезия, подписаха Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на туризма. Целта на документа е да насърчи дувстранния обмен на информация по отношение на образователни програми, законодателството, рекламата и промоционалната дейност в областта на туризма.

В същия ден се проведе и Българо-индонезийския бизнес форум, организиран от Търговската камара на Индонезия – КАДИН. Домакин на форума беше министерството на външните работи на страната. Форумът бе открит от зам.-министър Абазов и председателя на КАДИН Сурио Бамбанг Сулисто. Във форума участваха водещи български компании в областта на производството и търговията на млечни продукти и на зърнени храни, производството на цигари и тютюневи изделия, отбранителната промишленост и управлението на проекти, както и представители на над 30 индонезийски фирми.

Допълнителни снимки

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Отказ Повече информация