Предстоящи

Изложбата "България от птичи поглед" гостува в Прага по случай 3-ти март

20/02/24

Изложбата  „България от птичи поглед гостува в Българския културен институт в Прага от 6-ти март по повод „Деня на освобождението“ - 3-ти март. Събитието се осъществи в партньорство на Държавния културен институт към Министъра на външните работи като част от програмата ,,Мобилни експозиции".

Изложбата  „България от птичи поглед  представя авторска селекция от 25 голямо-форматни фотографии на Александър Иванов, посветени на темата за красотата на българските природни и исторически забележителности.

Снимките на Александър Иванов са едно автентично фото пътешествие през живописните и внушителни въздушни кадри, които авторът е запечатал с обектива си, прелитайки стотици километри с моторен делтапланер над различни краища на България.  В продължение на 17 години и над 500 летателни часа, той успява да улови красотите на България от въздуха – всевъзможните багри на четирите сезона, от Черно море, през Розовата долина до Рила, Пирин, емблематичните кътчета – Перперикон, Белоградчишките скали, Царевец, древните тракийски светилища и още много други.

До сега изложбата е гостувала е в Лондон, Братислава, Милано, Копенхаген, София, Скопие, Виена и др.

Изложбата може да се види до 29 март.