НОВИНИ

„БЪЛГАРИЯ ОТ ПТИЧИ ПОГЛЕД“ СЪБРА МНОГОБРОЙНА ПУБЛИКА В ЛОНДОН

30/01/24

На 26-ти януари 2024г.  официално се откриа фототипната изложба ,,България от птичи поглед" с автор Александър Иванов в изложбената зала ,,София" към Българския културен институт  в Лондон. Събитието се осъществи в партньорство на Държавния културен институт към Министъра на външните работи като част от програмата ,,Мобилни експозиции".

Многобройна публика изпълни галерийното простраство, над 150 души представители на английска и българска и други общности в град Лондон, а официални гости бяха представители на българското посолство и на институции в Лондон. Г-жа Миглена Рогачева, сътрудник в БКИ-Лондон и г-жа Каталина Василева, старши експерт към ДКИ към МВнР, откриха събитието с официално представяне на експозицията и ролята й в програмата ,,Мобилни експозиции", на Държавния културен институт и мястото й в културната дипломация на Р. България.

Всички имаха възможността да разгледат уникални фотографии от природата и културни забележителности на България и с чаша българско вино и да се насладят на дигиталното мултимедийно представяне на фото-творчество на автора Александър Иванов. Сред гостите бе г-н Харизан Харизанов, секретар в Посолството, който обсъди плановете на посолството на Р. България по повод възможностите през 2024 година да бъдат имплементирани подбрани визуализации, репрезентиращи България, на планираните официални събития и срещи, които се провеждат в задграничното ни представителство в Лондон, Великобритания. Той бе очарован от фототипната експозиция и изрази своето желание тя да бъде представена дигитално  на предстоящите срещи в посолството.

Изложбата може да бъде разгледана до 29 февруари 2024 година в галерия ,,София" на Българския културен институт - Лондон. 

Ключови думи #пътуващиизложби