НОВИНИ

Отворена процедура за приемане на заглавия за Международния фестивал за филми за изкуството (FIFA) в Монреал

16/08/23

Държавният културен институт ема удоволствието да ви информира за отворена процедура за приемане на заглавия за Международния фестивал за филми за изкуството (FIFA), който ще се проведе в Монреал в периода 14-24 март 2024 г. Подробна информация е достъпна на https://lefifa.com/en/appel-a-soumissions.

При регистрация до 31 август 2023 г. участниците заплащат намалена такса – 40 канадски долара за филми над 40 минути и 20 канадски долара за заглавия под 40 минути. Стандартната такса за регистрация е съответно 55 и 30 канадски долара. Процедурата за кандидатстване е отворена до 31 октомври 2023 г.

Страницата на FIFA посочва, че филмите трябва да са премиерни за Монреал и да бъдат на френски или английски език, да имат озвучаване или субтитри на един от двата езика, или да са без диалог/без звук. Филмите са разделени в 3 категории – кратки (под 30 минути), със средна продължителност (31-59 минути) и пълнометражни – 60 минути или повече. Фестивалът е насочен към продукции за изкуство, биографични и документални филми, арт видеа, медийни изкуства и др.

Формулярът за кандидатстване е достъпен на https://form.zonefestival.com/?k=fifa_f4ls.  За попълването му се изисква синопсис на филма, биография и филмография на режисьора и др. Пълните правила можете да намерите на https://lefifa.com/uploads/documents/Regulations-42nd-FIFA.pdf.