НОВИНИ

Фотографската изложба „Посоки“ може да бъде разгледана до края на март в МВнР

06/02/23

Представителната фотографска изложба "Посоки" на Държавния културен институт към министъра на външните работи е подредена по повод  глобалната седмица за хармонични междурелигиозни отношения, която се отбелязва през февруари с решение на Генералната асамблея на ООН, от 2011 година насам. Решенията на Генералната Асамблея по повод тази световна инициатива са свързани с поощряване на културата на мира и ненасилието, културното взаимно разбиране, хармонията и сътрудничеството между хората.

Изложбата представя изображения, заснети от любители на фотографията, без ограничения във възрастта и професионалния опит, които пряко или непряко отразяват темите за глобализацията, идентичността, междукултурния диалог и толерантността между различните нации. Експозицията е резултат от успешно реализиран конкурс по повод отбелязването на 15 години от създаването на Държавния културен институт към министъра на външните работи, които се отбелязаха през 2020 година,  в партньорство с Фондация „Фотофабрика“. Могат да бъдат разгледани селектираните фотографии на участниците от едноименния конкурс: Венцислав Петров, Виолета Апостолова, Георги Митев, Елена Савова, Златко Латев, Иван Несторов, Изабела Манолова, Лиляна Караджова, Минко Михайлов, Николай Алексиев, Пламен Христов, Розалия Малчева, Таня Ангелова и Христо Крачолов. До сега е гостувала успешно в Рим, Милано, Торонто, Сараево, Словашкото посолство в София,  „Master of Art” в Копривщица и на единадесетия франкофонския фестивал „Солей“ в Созопол.

Статия за един от фотографите  и неговите произведения в изложбата, Минко Михайлов, победител в конкурса, е в януарския брой на списание „Осем“ (брой 1(169) януари 2023). За повече информация последвайте линка.

Изложбата може да бъде разгледана след предварителна заявка на телефон: 02 903 06 41.

Ключови думи Посоки, изложби 2023