НОВИНИ

Кампанията на БНР "Българските посланици на културата" се провежда за втора поредна година

22/12/22

За втора поредна година Българското национално радио организира кампанията "Българските посланици на културата". Тази година кампанията се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.

Целта и е да бъдат отличени изтъкнати български писатели, поети, драматурзи, художници, актьори, певци и композитори, представители на танцовото изкуство и други, които със своето творчество през 2022 година прекрачват географските граници на страната ни. Това са творци на световно ниво, които правят страната ни разпознаваема в световното културно пространство.

Смисълът на кампанията „Български посланици на културата“ е да допринесе за запазването на българската културна идентичност и да представи творческия гений пред сънародниците ни в България и пред тези, които са намерили своя дом по света.

Можете да изпращате вашите номинации за творци, които поставят България на културната карта на света през 2022-ра година на адрес: [email protected]  до края на декември.

В началото на следващата година жури ще избере 12 от предложените имена, които ще бъдат Българските посланици на културата за 2022 година. Творчеството и дейността им ще бъдат популяризирани от Българското национално радио.

Лицата на кампанията през 2022 година са писателките Теодора Димова и Здравка Евтимова, музикантът Теодосий Спасов и художникът проф. Греди Асса.