Gerb

Екатерина Захариева: Европейските граждани искат сигурност
25.11.2017
Print
Email

"Европейските граждани искат сигурност и по-високи доходи. Когато започнахме да представяме западните Балкани като приоритет, кой ли не от партньорите ни се опита да ни убеди, че има умора от разширяването. Ние показахме, че може да стане. Сега председателството на Съвета на ЕС е изключително важно не само заради Брекзит, не само заради дебата за бъдещето на Европа, не само заради започващите разговори за следващата финансова рамка, но и поради факта, че, например, нямаме правителство в Германия. Няма държава, която да може да се справи сама в борбата с тероризма. Това заяви вицепремиерът Екатерина Захариева в предаването "Панорама" по Канал 1.

Екатерина Захариева акцентира върху това, че европейските граждани искат работни места и добри доходи и, че е много важно Европейския съюз да си отговори дали успява да отговори на техните очаквания.

"Кризата с незаконните мигранти доведе до това, че гражданите вече не правят разлика между бежанец и незаконен мигрант. Това доведе до добри резултати в редица страни за партии, които преди няколко години не влизаха в парламента", отбеляза тя.

Екатерина Захариева коментира и съвместното заседание на правителствата на България и Македония в Струмица и подписаните споразумения.

"Надявам се от тук нататък да продължим с този открит диалог, защото ние не крием проблемите, които сме натрупали в миналото, и България да води открита политика", заяви министърът на външните работи на България.

Цялото участие на министър Екатерина Захариева в "Панорама" може да видите тук.

Екатерина Захариева: От 1 декември в рамките на 6 месеца българите ще могат да пътуват и да пребивават в Канада без ...
Министър Захариева: От бойкота на опозицията в НС губят избирателите им

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина