Gerb

Екатерина Захариева: Българското правителство застава зад приятелска Испания
13.10.2017
Print
Email
Българското правителство застава зад приятелска Испания и призовава към диалог и деескалиране на напрежението.Това каза заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева в предаването „Тази сутрин” по Би Ти Ви. Тя допълни, че по конституция Каталуния няма право да прави референдум. Той е незаконен и не можеш чрез незаконен референдум да казваш, че се самоопределяш като държава. "Това са може би най-тежките периоди на Испания и ако Каталуния все пак реши да обяви независимост, те самите трябва да осъзнават, че нито ще са членове на Европейския съюз, нито ще има държава, която ще ги признае, а това е опасно за демокрацията“, каза още министър Захариева.
 
"Ние сме благодарни за това, което Христо Стоичков е направил. Българските почетни консули нямат мандати", коментира още Екатерина Захариева по повод изявлението на Стоичков, че мандатът му като почетен консул на България в Испания е изтекъл преди 14 месеца. 
 
По повод законопроекта за малцинствата, внесен в албанския парламент, министър Захариева изрази надежда днес да бъде приет. 
 
Цялото интервю на сайта на Би Ти Ви ТУК
Екатерина Захариева: Искаме план за всяка една държава от Западните Балкани по време на Българското председателство
Екатерина Захариева: Поддържаме равнопоставени отношения с Русия

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина