Gerb

Екатерина Захариева: Поддържаме равнопоставени отношения с Русия
29.09.2017
Print
Email

„С Русия трябва да поддържаме равнопоставени отношения, каквито българското правителство поддържа“. Това заяви заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева  в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия. Тя допълни, че България води разговори с Русия по отношение на борбата с тероризма, по отношение на ситуацията в Сирия, както и по отношение на общи действия, свързани с незаконната миграция.

„Докладът на правителството се интерпретира погрешно и никъде не пише, че Руската федерация е заплаха за нас, а част от действията й. И те затрудняват диалога“, коментира още Екатерина Захариева.   

На въпрос дали трябва да има база на НАТО на брега на Черно море, Екатерина Захариева каза, че в момента такова нещо не стои на дневен ред, но не вижда нищо лошо в това да има бази в България, тъй като сме съюзник. „НАТО не е военен съюз, а съюз за мир и стабилност. Нека да не бъркаме нещата. Целта му не е да предизвиква военни действия”, допълни тя.

Цялото интервю на сайта на Нова телевизия ТУК

Екатерина Захариева: Българското правителство застава зад приятелска Испания
Екатерина Захариева: Реагирахме веднага на всички нива на новия закон за образованието в Украйна

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина