Gerb

Уилям Хейг поздрави премиера Марин Райков по повод назначаването му на поста
22.03.2013
Print
Email

Ще спазим ангажимента си за свободно движение на работна сила, се казва в писмото на британския външен министър.

„Обединеното кралство ще спази своите задължения съгласно Договора за присъединяване на България и Румъния към ЕС и ще преустанови преходните мерки за контрол върху свободното движение на работна сила спрямо българските граждани до края на тази година“. Това става ясно от поздравително писмо на британския външен министър Уилям Хейг до българския премиер Марин Райков по повод назначаването му за министър-председател на служебното правителство и министър на външните работи.

„Британското правителство работи за недопускане източването на социални фондове и на туризъм с цел ползване на социални помощи. Това обаче се отнася до всички емигранти, от всички страни на Европейския съюз и извън него и не е насочено към която и да е отделна страна“, пише г-н Хейг.

„Знам, че поемате поста си в трудно за България време и че от съществена важност ще бъде наличието на силно ръководство в периода, предшестващ изборите през месец май“, гласи още писмото на британския външен министър.  

„Акцентът Ви върху свободните и демократични избори, икономическата стабилност и по-голяма прозрачност на дейността на правителството, особено в сектора Енергетика, както и върху върховенството на закона, е жизненоважно и Ви пожелавам всичко добро в предстоящите месеци“, допълва Уилям Хейг.
 

Министерство на външните работи на Република България обявява подбор на кандидати за свободни длъжности в ...
Министерството на външните работи през месец април – май 2013 г. ще организира и проведе конкурс за пет ...

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина