Gerb

Екатерина Захариева ще се срещне с иранския министър на външните работи Мохаммад Джавад Зариф
28.02.2018
Print
Email

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще се срещне днес в София с министъра на външните работи на Ислямска република Иран Мохаммад Джавад Зариф.

По време на срещата двамата външни министри ще обсъдят възможностите за задълбочаване на двустранните отношения и развитието на сътрудничеството в търговско-икономическата област, сферите на транспорта, енергетиката, туризма и образованието. Първите дипломати ще обменят мнения и по въпроси от международно и регионално значение, в това число Съвместния всеобхватен план за действие по ядрената програма на Иран, предизвикателствата в региона на Близкия и Средния изток, както и тези, свързани с миграцията и трафика на наркотици.

В рамките на посещението си в България външният министър на Иран ще бъде приет от президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Народното Събрание Цвета Караянчева.

Фоторепортерите и операторите ще имат възможност да заснемат началото на срещата в 14.00 ч, като ще бъдат допускани в сградата на МВнР след 13.40 ч. След края на срещата,  около 15.00 ч, двамата министри ще направят изявления за медиите.
 

Екатерина Захариева ще приеме председателя на Групата за приятелство с България в Кнесета
Вицепремиерът Захариева ще председателства заседания на Съвет „Общи въпроси“ и Съвет „Общи въпроси“ (чл.50)

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина