Gerb

Екатерина Захариева заминава за Република Косово
18.10.2017
Print
Email
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще бъде на двудневно посещение в Република Косово на 19 и 20 октомври. 
 
Това е последната – шеста страна от региона на Западните Балкани, която първият ни дипломат посещава в рамките на балканската си обиколка, стартирала през лятото. 
 
В първия ден от визитата си Захариева ще се срещне с президента на Република Косово Хашим Тачи. Тя ще разговаря с министър-председателя на страната Рамуш Харадинай, както и със своя колега Беджет Пацоли. 
 
В програмата на Екатерина Захариева за 19 октомври са предвидени срещи и с ръководителя на Офиса на ЕС/Специалния представител на Европейския Съюз в Косово Наталия Апостолова, както и с ръководителя на мисията на ЕС за върховенството на закона в Косово (ЕУЛЕКС) Александра Пападополу. 
 
На 20 октомври българският вицепремиер ще се срещне със заместник-командващия силите на НАТО в Косово (КФОР) бригаден генерал Янош Чомбок, както и с българския контингент в техния състав.
Екатерина Захариева заминава за Франция
Участие на вицепремиера Екатерина Захариева в Съвет „Външни работи“

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина