Gerb

Участие на вицепремиера Екатерина Захариева в Съвет „Външни работи“
15.10.2017
Print
Email

Заместник-министър председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще вземе участие в редовното заседание на Съвет „Външни работи“, което ще се проведе на 16 октомври в Люксембург. Първите дипломати на 28-те ще обсъдят общия подход на ЕС в контекста на последните развития по Съвместния всеобхватен план за действие за Иран (JCPOA).

 По време на работния си обяд министрите ще обменят мнения относно сътрудничеството между ЕС и Турция с фокус върху ситуацията в региона. Следобедната работна сесия ще продължи с дискусия по политиката на ЕС спрямо КНДР, както и по отношение на трети страни, които не изпълняват в пълен обем санкциите на ООН. Планира се Съветът да приеме новите автономни ограничителни мерки на ЕС спрямо Северна Корея.

 Съветът ще проведе дебат относно политиката на ЕС в областта на правата на човека в присъствието на специалния представител на ЕС за правата на човека Ставрос Ламбринидис. Ще бъдат приети заключения относно междинния преглед по Плана за действие по правата на човека и демокрацията.

Екатерина Захариева заминава за Република Косово
Екатерина Захариева заминава на работно посещение в Обединеното кралство

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина