Gerb

Летището в Бали е отново отворено
29.11.2017
Print
Email

Международното летище на индонезийския остров Бали, което беше затворено заради повишената активност на вулкана Агунг, работи отново, съобщи посолството на Република България в Джакарта. Властите го отвориха в 14:28 местно време (8:28 българско време).

Кризисният щаб към посолството оказва необходимото съдействие на българските граждани, чиито полети са отменени и които желаят да напуснат острова, за да бъдат сънародниците ни пренасочени по алтернативни маршрути на движение.

Посолството припомня на онези наши сънародници на остров Бали, чиято виза за престой е изтекла или изтича, да се обърнат незабавно към индонезийските имиграционни служби. Техният офис се намира на трето ниво на летището в Бали. На същото ниво от днес се местят и бюрата на авиокомпаниите, които изпълняват полети от и до Бали.

Министерството на външните работи и посолството ни в Джакарта настоятелно призовават всички български граждани, които към момента се намират на о. Бали, да се регистрират на сайта на министерството в рубриката „Пътувам за“, като предоставят мобилен телефон, имейл и точен адрес на местопребиваване на остров Бали, което ще улесни оказването на своевременна консулска защита. Желаещите могат да се свържат с Кризисния щаб в Джакарта на телефон: + 62 21 390 4048 или на денонощния дежурен телефон: +62 811 932200.

Силни пожари бушуват в Южна Калифорния. Няма пострадали българи от огнената стихия
Вече 50 българи на Бали са се свързали с кризисния щаб на МВнР в Индонезия

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина