Gerb

Посланик Мая Добрева представи приоритетите на Българското председателство пред белгийския външен министър Дидие Рейндерс
13.02.2018
Print
Email

Приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС бяха представени от посланика ни в Белгия Мая Добрева на работен обяд в Брюксел с участието на посланиците на държавите - членки на ЕС и на страните кандидатки. Гост на срещата, която се състоя на 12 февруари, бе  белгийският министър на външните работи Дидие Рейндерс.
В приветствието си посланик Добрева очерта приоритетите на Българското председателство, като изтъкна стремежа за търсене на консенсус и запазване на единството. Тя отбеляза, че България поема за първи председателството на ЕС и има амбицията да изпълни тази отговорна задача по възможно най-добрия начин. Министър Рейндерс пожела успех на Българското председателство, като изрази надежда, че постигането на балансирани решения, отчитащи интересите на различните държави членки, ще бъде възможно. В разговора с белгийския външен министър бяха засегнати темите, свързани с Брекзит, бъдещето на ЕС, миграцията, европейската перспектива на Западните Балкани, отношенията с Русия.

Изявление на Георг Георгиев, национален координатор на правителството за борба с антисемитизма
Екатерина Захариева прие генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина