Gerb

Като Председател на ЕС България ще търси баланс и разбирателство по най-важните общоевропейски теми
5.12.2017
Print
Email

В рамките на работното си посещение в Канада, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна с генералните консули на държавите-членки на Европейския съюз, акредитирани в Торонто.

Пред дипломатите той представи приоритетите на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. „Страната ни ще търси баланс и разбирателство по най-важните общоевропейски теми от стратегическия дневен ред на Съюза“, заяви Георгиев. Той подчерта, че като Председател на ЕС България ще работи за подобряване на конкурентоспособността и стабилността чрез сближаване и създаване на условия за единство и солидарност. „Нашият фокус ще бъде насочен към сигурността и миграцията, растежа и разкриването на работни места, европейската перспектива на Западните Балкани, Източното партньорство и Черноморския регион. Ще обърнем и специално внимание на политиката за сближаване, която през годините е доказала своята истинска европейска стойност", каза Георг Георгиев.

Заместник-министърът и генералните консули се обединиха около това, че предизвикателствата, пред които е изправен европейският проект изискват още по-задълбочено сътрудничество и взаимодействие между отделните държави-членки.
 

Заместник-министър Георг Георгиев се срещна с българската общност в района на Торонто
Георг Георгиев: Ще работя активно за популяризирането на българските стоки и услуги в Канада

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина