Gerb

Министър Кристиан Вигенин ще участва в 11-та среща на външните министри на АСЕМ
10.11.2013
Print
Email

Министър Кристиан Вигенин ще вземе участие в 11-та по ред Среща Азия-Европа (АСЕМ) на ниво външни министри. Тази година форумът, който се провежда в Гургаон, Индия, на 11-12 ноември 2013г., е под мотото „АСЕМ: Мост към партньорство за растеж и развитие”.

На Азиатско-Европейската среща външните министри ще обсъдят актуални икономически и финансови теми, нетрадиционните предизвикателства пред сигурността, постиженията на АСЕМ в последните 17 години и бъдещата му ориентация, както и други въпроси от регионален и глобален характер. Целта на форума е да активизира усилията на членовете на АСЕМ за постигането на по-голяма синергия в трите стълба на инициативата - политически диалог, икономическо сътрудничество и социално-културен обмен.

Министър Кристиан Вигенин ще направи изказване по време втората пленарна сесия на форума, на 11 ноември. В рамките на визитата в Индия, българският външен министър ще разговаря със свои колеги от азиатските партньорски страни. На 12 ноември Кристиан Вигенин ще присъства на работна вечеря, на която ще се срещне с представители на индийския бизнес и приятели на България.

В рамките на формата на АСЕМ, преди официалната среща на външните министри, ще се състои и среща на старшите служители. На нея България ще бъде представена на ниво директор на дирекция „ААО” в МВнР.
 

Министър Кристиан Вигенин ще участва в 11-та среща на външните министри на АСЕМ
Евроексперти пристигат на оценъчна мисия у нас

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина