Gerb

Външната комисия на НС изслуша посланиците ни във Виетнам и Канада
19.09.2013
Print
Email

Комисията по външна политика на Народното събрание изслуша днес новоназначените посланици на Република България в Република Виетнам Евгени Стойчев и на Николай Милков в Канада.

Активно съдействие на българския бизнес, увеличаване на износа и преодоляване на отрицателното търговско салдо за българската страна са сред приоритетите на посланик Евгени Стойчев. „Във взаимната търговия между България и Виетнам съществува значителен дисбаланс, а нивото на стокообмена през последните години не отговаря реално на потенциалните възможности на двете страни. През следващите четири години ще работя за разрешаването на този проблем”, каза Стойчев.

„В двустранните ни отношения с Канада има редица неизползвани възможности. Основната ми задача е отпадането на визовия режим и засилване на контактите с голямата българска общност в страната”, заяви по време на презентацията си посланик Николай Милков. Сред  акцентите в работата на посланик Милков е развитие на сътрудничеството чрез реализиране на двустранни посещения на високо равнище.

Отношенията между България и САЩ се развиват трайно и стабилно
Консулската ни служба в Киев издаде 200 хилядната виза

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина