Gerb

Министър Кристиан Вигенин изпрати съболезнователно писмо до съпругата на Стоян Ганев
3.07.2013
Print
Email

„С прискърбие научих за кончината на г-н Стоян Ганев. В този труден момент за Вас и Вашето семейство бих искал да изкажа моите и от името на Министерството на външните работи съболезнования по повод тежката загуба.

Министър Стоян Ганев е един от емблематичните политици в началото на демократичните промени в България. Дейността му като народен представител в VІІ-то ВНС, като вицепремиер и министър на външните работи (1991-1992) и председател на 47-мата сесия на ОС на ООН остави забележима следа в най-новата ни история. Поклон пред светлата му памет!”, се казва в писмото на министър Вигенин.

 

In Memoriam

На 2  юли ни  напусна нашият колега посланик Людмил Спасов. По този повод министърът на външните работи Кристиан Вигенин изпрати съболезнователно писмо до неговите близки.

 „Посланик Людмил Спасов е един от изявените български дипломати, чиято експертиза по отношение на страните от Близкия Изток е безспорна и високооценена. Дейността му в българската дипломатическа служба ще бъде запомнена с неговата висока компетентност и професионализъм”, пише в писмото на външния министър.

България подписа Договора за търговия с оръжие на ООН
Българската консулска служба в Киев издаде 100 000-та виза

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина