Gerb

Акредитация на журналисти за заключителните срещи на Хърватското председателство на ПСЮИЕ и Дубровник форум 2017
13.06.2017
Print
Email

На 1 юли 2016 г. Република Хърватия пое от Република България ротационното председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) за период от една година. Следващият председател на ПСЮИЕ ще бъде Република Словения.

На 29 и 30 юни 2017 г., в Дубровник ще се проведат заключителните срещи на Хърватското председателство на ПСЮИЕ.

След приключването на заключителните срещи на Хърватското председателство, на 1 юли 2017г., в Дубровник ще се проведе и 12-ят ежегоден международен форум на високо равнище, който се организира от Министерството на външните работи и европейските въпроси на Република Хърватия. Тази година тема на конференцията е „Адриатическо-средиземноморско сътрудничество и сигурност в Югоизточна Европа“.

Представителите на медии, които желаят да отразят събитията се нуждаят от предварителна акредитация. Електронен формуляр за журналистическа акредитация може да бъде изтеглен ТУК и ТУК.

След попълване, заявлението за акредитация трябва да бъде изпратено на адрес: glasnogovornik@mvep.hr

Крайният срок за акредитация е 20 юни 2017г.

Повече информация за програмата за заключителните срещи на Хърватското председателство на ПСЮИЕ и Дубровник форум 2017 можете да намерите на http://www.mvep.hr/en/special-projects/seecp/ и http://www.mvep.hr/en/special-projects/dubrovnik-forum/dubrovnik-forum-2017/

Акредитация на журналисти за Неформалната среща на министрите на външните работи на държавите-участнички в ОССЕ
Акредитация на журналисти за Международната конференция по сигурността и стабилността на о-в Родос

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина