Gerb

Република България и Република Индонезия продължиха двустранното споразумение за освобождаване от визи на притежателите на дипломатически и служебни паспорти
31.07.2015
Print
Email

На тържествена церемония днес в МВнР чрез размяна на ноти бе сключено споразумение между правителството на Република България и правителството на Република Индонезия, с което бе продължен с 5 години срокът на двустранното споразумение за освобождаване от визи на притежателите на дипломатически и служебни паспорти, подписано на 19 ноември 2009 г.

От българска страна участие в церемонията взе заместник-министърът на външните работи Катя Тодорова, а от индонезийска посланикът на Република Индонезия у нас Бинян Саптомо.

В словото си по време на церемонията зам.-министър Катя Тодорова отбеляза традиционния характер на отношенията между двете страни и изтъкна, че сключеното споразумение ще допринесе за развитието на двустранното сътрудничество.

От своя страна посланикът на Република Индонезия у нас Бинян Саптомо изрази увереност, че споразумението ще съдейства за по-активни контакти между българското и индонезийското правителство в интерес на издигане на двустранните връзки на по-високо ниво.

Стартиране на електронна услуга „Проверка на статуса на заявление - виза тип „Д” в ГК Истанбул
На вниманието на българските граждани, търсещи работа в Чешката република

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина