Gerb

Министър Захариева: От бойкота на опозицията в НС губят избирателите им
17.11.2017
Print
Email

„От невлизането на опозицията в парламента губят българските граждани, които са гласували за тях. Надяваме се да решат и да влизат в парламента. От силна опозиция печелим и ние управляващите”. Това заяви вицепремиерът Екатерина Захариева в сутрешния блок на NOVA.

Министърът коментира решението на БСП да напусне парламента, докато не получи оставката на парламентарния председател Димитър Главчев. От БСП заявиха, че ще участват само в три заседания дотогава - при гласуването на оставката на Димитър Главчев, при обсъждането и гласуването на бюджета на държавата и при обсъждането и гласуването на вота на недоверие.

 „Доста е обтегната обстановката в парламента. Рядко има конструктивни дебати от страна на опозицията. Не трябва да ни обиждат”, заяви Захариева. „Ние работим 24/7. Не е конструктивно, когато ни викат само за да бъдем обиждани”.

Според нея полезна е конструктивната опозиция.

Захариева коментира и евродоклада. Вицепремиерът е доволна, защото, според нея, той е добър.

„Докладът е доста конкретен. Ние правим реформата заради българските граждани, не за Брюксел”, заяви още Захариева. „Има още какво да се прави, има препоръки, но и ние имаме много ясен план. Докладът е обективен и позитивен”.

Цялото интервю можете да гледате ТУК

Екатерина Захариева: Европейските граждани искат сигурност
Екатерина Захариева: Благодаря на ЕК за обективния доклад

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина