Gerb

Екатерина Захариева: Благодаря на ЕК за обективния доклад
15.11.2017
Print
Email
„Този доклад е много обективен и благодаря на Европейската комисия и експертите, които са работили за него. Няма нови препоръки, отчетен е голям напредък по голяма част от 17-те препоръки.“ Това коментира заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева пред български журналисти в Кувейт, където е на работно посещение, по повод поредния доклад за напредъка по Механизма за сътрудничество и оценка, разпространен днес от Европейската комисия. 
 
Министър Захариева добави, че българският план за действие по няколкото пътни карти продължава до края на 2018 година. „Никога не сме очаквали механизмът да приключи тази година“, допълни тя. „Има изразено виждане, че ако продължаваме със същия темп на реформи, е абсолютно възможно и реалистично механизмът да приключи до края на мандата на тази Комисия“, припомни тя. 
 
Министър Захариева отбеляза, че докладът приветства политическата воля на българското правителство за реформи и се съгласи с направените в него констатации и препоръки. „Нещата оттук-нататък са в наши ръце“, обобщи тя.
Свързано аудио

Звуков файл от министър Захариева, която коментира пред журналисти посещението си в Кувейт и доклада по Механизма за сътрудничество и оценка

Министър Захариева: От бойкота на опозицията в НС губят избирателите им
Вицепремиерът Екатерина Захариева: Недопустимо е лекари да бъдат задържани само защото са дошли да помогнат на наши ...

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина