Gerb

Вицепремиерът Екатерина Захариева ще участва в две конференции на високо ниво, посветени на бъдещето на региона на Западните Балкани
15.05.2018
Print
Email

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва в международната конференция „Демокрация, която дава резултати: Десет години по-късно. Реализиране на пълния потенциал на Западните Балкани“. Събитието ще се проведе на 16 май в зала „Средец“ на хотел „Балкан“ в София.

Откриването на конференцията е в 9:30 ч. Министър Захариева ще направи изказване в рамките на първия панел на форума на тема: „Пътят пред Западните Балкани: Евро-атлантическа перспектива“.

Организатори на събитието са Центърът за изследване на демокрацията, Европейската фондация за Балканите, Фондация „Конрад Аденауер“ и Европейската комисия. Конференцията, в която са поканени да участват премиерите на Република България и Република Македония Бойко Борисов и Зоран Заев, ще срещне основните международни партньори на Западните Балкани с гражданското общество и частния сектор от региона.

По-късно същия ден, вицепремиерът Екатерина Захариева ще бъде един от основните говорители в конференция на високо равнище на тема „Диалог със Западните Балкани: създаване на регион на растеж, сигурност и свързаност по пътя към Европа.“

Събитието ще се проведе от 13 ч в Зала 8 на Националния дворец на културата в София. То се организира от Европейския съвет за външни отношения (ECFR) и Центъра за европейски изследвания.

Министър Захариева ще говори в първия панел на дискусиите – „Европейска перспектива на Западните Балкани“. В конференцията участие ще вземат Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, Никола Димитров, министър на външните работи на Република Македония, българският евродепутат Ева Майдел, Карл Билдт, бивш министър-председател и бивш министър на външните работи на Швеция, член на Съвета на ECFR, Весела Чернева, директор на софийския офис на ECFR.

Екатерина Захариева ще ръководи делегацията на ЕС на срещата на външните министри на Г - 20 в Буенос Айрес
Екатерина Захариева ще открие конференция, посветена на икономическата и социална кохезия на Западните Балкани и ще ...

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина