Gerb

Екатерина Захариева ще открие конференция, посветена на икономическата и социална кохезия на Западните Балкани и ще се срещне с Елизабет Милърд
14.05.2018
Print
Email

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще открие конференция на високо равнище на тема икономическото и социално сближаване в региона на Западните Балкани. Събитието започва в 9 ч на 15 май в София, хотел „Маринела”.

Форумът се организира от Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) и Програмата за техническа помощ и обмен на информация на Европейската комисия, с подкрепата на Българското председателство на Съвета на ЕС и българския Икономически и социален съвет (ИСС).

Конференцията, която се провежда в навечерието на Срещата на върха ЕС – Западни Балкани, ще се фокусира върху европейската перспектива на Западните Балкани, икономическото и социалното сближаване между страните от региона, както и темата за правата и овластяването на уязвимите групи хора в региона. В дискусиите ще вземат участие представители на европейските и българските институции, представители на граждански организации от всички държави от Западните Балкани, дипломати, експерти и др..

По-късно през деня вицепремиерът Екатерина Захариева ще приеме в МВнР главния заместник-помощник държавен секретар в Бюрото за Европа и Евразия в Държавния департамент на САЩ Елизабет Милърд.

По време на разговора двете ще обсъдят двустранните отношения и теми от международния дневен ред, сред които сигурност и отбрана, енергийни и икономически въпроси. Министър Захариева ще запознае американския дипломат и с постигнатото до момента от Българското председателство на Съвета на ЕС.

Вицепремиерът Екатерина Захариева ще участва в две конференции на високо ниво, посветени на бъдещето на региона на ...
Вицепремиерът Захариева ще председателства заседанията на Съвет „Общи въпроси“ и Съвет „Общи въпроси“ (чл. 50)

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина