Gerb

Екатерина Захариева ще се срещне със своя колега от Република Косово Беджет Пацоли
19.04.2018
Print
Email

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме първия вицепремиер и външен министър на Република Косово Беджет Пацоли в София на 20 април.

Двамата ще обсъдят Българското председателство на Съвета на ЕС и европейската перспектива пред Косово, включително и в контекста на представените от Европейската Комисия на 17 април доклади от пакет „Разширяване“. По време на срещата си Захариева и Пацоли ще се фокусират и върху теми от областта на двустранните отношения и регионалното сътрудничество.

Българският външен министър посети Прищина на 19 и 20 октомври миналата година. Република Косово бе последната спирка в балканската обиколка, която Захариева осъществи преди началото на Българското председателство на Съвета на ЕС. Тогава тя се срещна с президента на страната Хашим Тачи, с министър-председателя Рамуш Харадинай, както и със своя колега Беджет Пацоли.

По време на визитата си у нас министър Пацоли ще бъде приет и от заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той ще се срещне и с председателя на комисията по външна политика на Народното събрание Джема Грозданова.

Екатерина Захариева ще участва във втората конференция на тема „Подкрепа за бъдещето на Сирия и региона“
Вицепремиерът Захариева ще председателства заседанието на Съвет „Общи въпроси“ в Люксембург

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина