Gerb

Екатерина Захариева ще участва в Съвет „Външни работи“
18.03.2018
Print
Email
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще вземе участие в Съвет „Външни работи“ на 19 март в Брюксел. Първите дипломати на 28-те ще проведат дискусия по актуалната ситуация в Украйна, изпълнението на Минските споразумения, прилагането на Споразумението за асоцииране и подкрепата на ЕС за реформите в страната. 
 
Външните министри ще обсъдят последните развития в Сирия, резултатите от преговорите в Сочи, перспективите пред Женевския процес, както и приноса на ЕС с планираната за 24-25 април конференция за Сирия в Брюксел. 
 
В дневния ред на Съвета е включена и темата за Иран с основен акцент върху изпълнението на споразумението по ядрената програма, както и ролята на страната в региона. 
 
Първите дипломати ще проведат работен обяд с министъра на външните работи на Южна Корея, на който ще бъдат обсъдени актуалните развития на Корейския полуостров и отношенията с КНДР. Преди началото на заседанието министър Захариева ще участва в работна закуска с външния министър на Украйна Павло Климкин, организирана от Литва.
Вицепремиерът Захариева ще председателства заседания на Съвет „Общи въпроси“ и Съвет „Общи въпроси“ (чл.50)
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще връчи най-високото отличие на Министерството на ...

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина