Gerb

Екатерина Захариева отива в Сараево на среща с колегите си от Западните Балкани
14.03.2018
Print
Email

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за Сараево, столицата на Босна и Херцеговина, за участие в работна среща с министрите на външните работи на Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Република Македония, Сърбия и Черна гора – Дитмир Бушати, Игор Църнадак, Беджет Пацоли, Никола Димитров, Ивица Дачич и Сърджан Дърманович. На 16 март, петък, ще обсъдят обявената в началото на февруари Стратегия за надеждна перспектива за разширяване и засилен ангажимент на ЕС към държавите от Западните Балкани.

Сред темите е прилагането на договореностите от Срещата на върха на страните от Берлинския процес, състояла сe през юли 2017 г. в Триест, както и подготовка за следващата среща в Лондон.

За участие са поканени също държавният министър за Европа и Америка в правителството на Обединеното кралство  сър Алън Дънкан, директорът на Генералната дирекция на Европейската комисия по политика за съседство и преговори за разширяване Кристиан Даниелсон и генералният секретар на Регионалния съвет за сътрудничество Горан Свиланович.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще връчи най-високото отличие на Министерството на ...
Екатерина Захариева отива в Букурещ за 10-ата тристранна среща на външните министри на България, Гърция и Румъния

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина