Gerb

Екатерина Захариева ще участва в Интерпарламентарната конференция за сигурност и отбрана
16.02.2018
Print
Email

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще вземе участие на 17 февруари в Интерпарламентарната конференция за Общата външна политика и политиката за сигурност (ОВППС) и Общата политика за сигурност и отбрана (ОПСО), която се провежда в Националния дворец на културата в столицата.

Първият ни дипломат ще представи пред народните представители на държавите членки и пред евродепутатите външнополитическите приоритети на българското председателство в областта на общата външна политика и политиката за сигурност. Акцент в изказването ѝ ще бъдат стратегическото значение на Западните Балкани за сигурността на Европа, борбата с тероризма и радикализацията, както и киберсигурността и борбата с киберпрестъпленията.

Конференцията се организира два пъти годишно от парламента на съответния ротационен председател на Съвета в тясно сътрудничество с Европейския парламент и има за цел поддържането на диалога и сътрудничеството между националните парламенти и Европейския парламент в областта на Общата външна политика и политиката за сигурност и Общата политика за сигурност и отбрана. Форумът в София се домакинства от съвместно от парламентарните Комисии по външна политика и по отбрана.

Екатерина Захариева ще участва в неформална среща на министрите на ЕС, отговарящи за политиката за развитие
Страните кандидатки се включват в работата на „Гимних”

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина