Gerb

Екатерина Захариева заминава за Виена
8.02.2018
Print
Email

Заместник-министър председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава днес на посещение в Австрия.

Във Виена първият ни дипломат ще се срещне с австрийския федерален министър по европейските въпроси, културата, изкуството и медиите Гернот Блюмел.

Захариева ще проведе работна вечеря с федералния министър за Европа, интеграция и външни работи на Република Австрия, д-р Карин Kнайсл, която бе неин гост в София преди по-малко от месец, на 18 януари. Двете ще обсъдят общите приоритети на настоящото Българско и бъдещото Австрийско председателство, както и ключови теми от европейския дневен ред.

Министър Захариева ще бъде и личен гост  на своята австрийска колега на традиционния Бал в Държавната опера във Виена.

Събитието е кулминацията на балния сезон в австрийската столица, който започва през ноември и по традиция се провежда под патронажа на федералния австрийски президент всяка година в последния четвъртък преди Великите пости.

На тазгодишното издание ще присъстват федералният президент на Република Австрия Александър Ван дер Белен, канцлерът Себастиан Курц, министри от австрийското правителство и много гости от световния политически и културен елит.

Екатерина Захариева ще приеме Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН
Екатерина Захариева ще приеме министъра на външните работи и насърчаване на търговията на Малта Кармело Абела

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина