Gerb

Екатерина Захариева ще участва в среща на външните министри от В4 и Западните Балкани
10.10.2017
Print
Email

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще вземе участие в среща на министрите на външните работи от  Вишеградската група и страните от Западните Балкани.

След визитата си във Варшава Екатерина Захариева заминава за Будапеща, където на  11 октомври ще се срещнат първите дипломати на Вишеградската група, България, Румъния, Естония (в качеството й на председател на Съвета на ЕС), Словения и страните от Западните Балкани. Срещата се организира в рамките на унгарското председателство на Вишеградската четворка.

Акцент в разговорите  на външните министри ще бъдат  възможностите за ускоряване на процеса на  разширяването на Европейския съюз със страните от Западните Балкани, чиято евроатлантическа интеграция е водещ външнополитически приоритет на българското правителство и на бъдещото ни Председателство на Съвета на ЕС. На срещата ще бъдат обсъдени  конкретни примери за това как би могъл да се развива индивидуалният процес на присъединяване на техните страните от региона.

Екатерина Захариева заминава на работно посещение в Обединеното кралство
Екатерина Захариева ще участва в среща на външните министри във формата Букурещ – Б 9

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина