Gerb

Екатерина Захариева ще приеме държавния министър на Грузия по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция Виктор Долидзе
10.09.2017
Print
Email

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме на 11 септември 2017 г. държавния министър на Грузия по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция Виктор Долидзе, който ще бъде на работно посещение в София по покана на вицепремиера.

Виктор Долидзе е дипломат от кариерата. Започва работа в МВнР на Грузия през 1996 г. В структурата на институцията е заемал различни позиции. В периода от 2005 г. до 2009 г. е извънреден и пълномощен посланик на страната му в Австрия и Унгария. Бил е постоянен представител на Грузия в ОССЕ и други международни организации във Виена. От 2016 г. е назначен за държавен министър по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция.

Във фокуса на срещата на министър Захариева и държавния министър Долидзе ще бъдат двустранните отношения между двете държави, евро-атлантическата ориентация на Грузия, Източното партнорсвтво, сигурността в региона на Черно море и други въпроси от взаимен интерес.

 

Екатерина Захариева заминава за САЩ
Юрий Щерк ще вземе участие в неформалната среща на министрите от ЕС, отговарящи по въпросите на развитието в Талин

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина