Gerb

Участие на зам.-министър Любомир Иванов в Съвет „Външни работи“
5.03.2017
Print
Email

Заместник-министър Любомир Иванов ще участва в редовното заседание на Съвет „Външни работи“, което ще се проведе на 6 март в Брюксел. Съветът ще започне със съвместно заседание на министрите на отбраната и външните работи, посветено на сигурността и отбраната. Ще бъде оценен напредъкът, постигнат от заседанието на Европейския съвет на 15 декември 2016 г. насам.

Външните министри ще продължат с дискусия на темата за миграцията. Ще бъде направен преглед на напредъка след срещата на върха в Малта и срещата на високопоставените служители във Валета от февруари 2017 г. преди предстоящото докладване по рамката за партньорство в областта на миграцията на заседанието на Европейския съвет през март.

Работният обяд на първите дипломати ще бъде посветен на политическите събития и икономическите реформи в Египет, както и ролята на страната в региона. В дискусията ще участва египетският министър на външните работи Самех Шукри.

Съветът ще направи преглед на положението в Западните Балкани. Външните министри ще обсъдят и последните развития в Близкоизточния мирен процес.
 

Участие на заместник-министър Бойко Мирчев в Съвет „Външни работи“
Участие на министър Даниел Митов в Съвет „Външни работи“

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина