Gerb

Препоръка за пътуващите във Франция български граждани
7.02.2018
Print
Email

     В резултат на силни снеговалежи в гр. Париж и парижка област, необичайни за този район, налице са големи и продължителни задръствания при придвижването с автомобилен транспорт. Местните власти съветват да се избягва пътуването с автомобил.

     В Париж, парижка област и централната част на северна Франция е обявен оранжев код за предупреждение поради падналия сняг и опасности от заледяване.

     На 7 февруари 2018 г. на летищата Шарл-де-Гол и Орли в Париж се съобщава за някои отменени полети, както и за закъснения в пристигащите и заминаващи полети. Временно е преустановен автобусният транспорт от центъра на Париж до летище Буве. Пътниците са приканени да ползват влак до летището, който тръгва от Гара Север в Париж. 

     Министерство на външните работи препоръчва на българските граждани във Франция да се информират предварително за актуалната метеорологична обстановка и да следват съветите на местните власти, както и да се информират за актуалното състояние на полетите на електронните страници на съответните летища.

     Актуалната метеорологична обстановка може да бъде проследявана на сайта: http://www.meteofrance.com/accueil

Препоръка към пътуващите за Гърция български граждани
Няма информация за загинали или пострадали българи след земетресението в Тайван

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина