Gerb

Препоръки към българските граждани, пътуващи до или пребиваващи на територията на Замбия и Малави
15.01.2018
Print
Email

     Министерство на външните работи уведомява за въвеждането на „вечерен час“ и налагането на ограничения за пътуване в Замбия във връзка с избухналата епидемия от холера в страната. Регистрираните смъртни случаи за последните два месеца са 60, а борят на заразените лица вече е над 2500. По данни на СЗО, епидемията е съсредоточена около столицата Лусака. С оглед ограничаване на разпространението на смъртоносната болест, правителството е започнало  въвеждането  на ограничителни мерки за пътуване в и извън страната.

     През изминалата седмица, в съседната на Замбия държава - Малави са регистрирани 157 случая на заразени от холера и 4 смъртни случая.

     Предвид гореизложеното, Министерство на външните работи препоръчва на българските граждани по възможност да се въздържат от пътувания до Замбия и до Малави, а в случай че се намират в района - да бъдат с повишено внимание, да следят на място обстановката и текущата информация по въпроса, да изпълняват указанията на местните власти и да предприемат възможните мерки за предпазване от болестта.

     При необходимост от повече информация пътуващите български граждани биха могли да се обърнат към Посолството на Република България в Претория: 

Адрес: 1071 Stanza Bopape str. (бивша "Church street"),
0083 Hatfield, Pretoria, Republic of South Africa
Тел.: +27 12 342 37 20
Факс: +27 12 342 37 21
Дежурен телефон в извънработно време: +27 79 893 7336

E-mail: [email protected]
Website: www.mfa.bg/embassies/southafrica

Министерството на външните работи отправя следните препоръки към българските граждани, които възнамеряват да посетят ...
Препоръка за българските граждани, които възнамеряват да посетят Република Южна Африка

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина