Gerb

Препоръки във връзка с метеорологичната обстановка в САЩ
4.01.2018
Print
Email

          Във връзка с влошената метеорологична обстановка в САЩ, посолството на Република България във Вашингтон, както и Генералните Консулства в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис уведомяват, че на Източния бряг на САЩ има виелици, затворени пътни участъци, обилни снеговалежи и силен вятър. Най-засегнати са градовете, които се намират в щатите Мериленд и Масачузетс на брега на океана. Местните власти препоръчват на жителите да  внимават по време на шофиране, да проверят автомобилите си преди път, да се обличат добре и да не предприемат рисковани излизания в опасното време.

       Необичайно студено време и рекордно количество сняг връхлетяха и щатите Флорида, Джорджия и Южна Каролина. Метеоролозите предупреждават, че бурята прераства в "експлозивен циклон", наближавайки Източния бряг. Предупреждение за зимна буря е издадено от властите на щата Флорида по цялото атлантическо крайбрежие в северна посока. Според прогнозите на синоптиците крайбрежните ураганни ветрове днес може да предизвикат 7-метрови вълни.

          На 4 януари затворени останаха летищата в Савана и Чарлстън, а голям брой полети в цялата страна бяха отменени.

         Посолството на Република България във Вашингтон, както и Генералните Консулства в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис съветват всички български граждани, които се намира в района или близо до периметъра на снежната буря в САЩ да следят метеорологичната обстановка на адрес http://www.weather.gov/ както и да се осведомяват за текущата ситуация от информационните местни канали.

           Цялата информация за актуалната обстановка в САЩ може да бъде следена на страниците на посолството във Вашингтон:

във Фейсбук: https://www.facebook.com/Bulgarian-Embassy-in-Washington-DC-156060414441918/

в Туитър: https://twitter.com/EmbassyBGinUSA

Препоръка за българските граждани, които възнамеряват да посетят Република Южна Африка
Препоръки към българските граждани, пътуващи до или пребиваващи на територията на Иран

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина