Gerb

Влошена обстановка в някои щати на САЩ вследствие на обилни снеговалежи
29.12.2017
Print
Email

Министерството на външните работи предупреждава, че вследствие на обилните снеговалежи в редица северни щати на САЩ пътищата са опасни и непроходими, а много от тях са затворени от властите. Детските градини и магазините също не работят. Редица полети от международното летище в Ери са отменени.

На места бяха отчетени рекордни снеговалежи. В гр. Ери, Пенсилвания, беше обявено извънредно положение, поради обилния снеговалеж, довел до снежна покривка от  135 см. (рекорд от 60 години насам). Над 30 см. сняг има и в щатите Колорадо, Монтана и Уайоминг, като се очакват снеговалежите да продължат.

До този момент в посолството на Република България не са получавани сигнали от бедстващи български граждани в засегнатите райони. Посолството във Вашингтон и Генералното консулство в Ню Йорк остават във връзка с местните власти и следят развитието на ситуацията.

Актуална информация за времето, както и всички предупреждения на местните власти може да бъде получена на следния интернет адрес: http://www.weather.gov/

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка посолството уведомява българските граждани, че при нужда могат да се свържат със служители на посолството на следните телефони: +1 (202) 387 0174; +1 (202) 299 0273; +1 (202) 483 1386, както и на генералното консулство в Ню Йорк на телефон: +1 (212) 935 4646.

Предупреждение във връзка с изригването на вулкана Синабунг на остров Суматра, Индонезия
Предупреждение във връзка с отменен полет от Лондон до София

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина