Gerb

Актуална информация, относно ситуацията в южен Виетнам, причинена от навлизането на тайфуна „Тембин“
25.12.2017
Print
Email

Днес, 25  декември, тайфунът „Тембин“ навлезе в територията на южен Виетнам. Очаква се тропическата буря да засегне  района на гр. Хошимин и делтата на р. Меконг, провинции Вунг Тао, Ка Мао, Бак Лиеу, Бен Че, Киен Зианф, Кън Тхъ. Тайфунът е със скорост на вятъра до 120 км/ч., като най-сериозен риск представляват последващите силни дъждове, наводнения и свлачища. 

Местните власти са издали забрана към плавателните съдове и малки рибарски лодки за навлизане във вода, в зоните с очаквано най-голямо вълнение за дните 25.12. и 26.12.; предприети са мерки за евакуация на уязвими групи население в градовете Сок Чанг и Ча Винх. Училища са затворени за дните 25 и 26.12.

Към 17:30 ч. местно време на 25.12. в Посолството на Р България в Ханой няма постъпила информация за засегнати, или пострадали от бурята български граждани на територията на Виетнам. Посолството е в контакт с Управление „Външни отношения“ – гр. Хошимин.

Предвид усложнената метеорологична обстановка, препоръчваме на българските граждани, намиращи се в южен Виетнам да проявят нужната предпазливост, да се осведомят подробно за актуалната местна обстановка и рисковете, като спазват стриктно указанията за безопасност на ангажираните служби.

При нужда българските граждани могат да се свържат с Посолството на РепубликаБългария в Ханой на денонощния дежурен тел.: +84 123 940 9129

Предупреждение във връзка с отменен полет от Лондон до София
Информация за пътната обстановка в Гърция

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина