Gerb

Информация за пътната обстановка в Гърция
23.12.2017
Print
Email

Според данни от посолството в Атина, ситуацията в Гърция като цяло е овладяна след снощните проблеми по пътищата на страната. Като най-сериозно може да се определи 5-6 часовото задръстване на Националния път Атина-Солун, което бе породено не толкова от количествата паднал сняг, а от обстоятелството, че голямата част от пътуващите не бяха подготвени за обстановката и пътуваха с летни гуми. Към момента остават затворени периферни пътища, като основните пътни артерии може да се считат за нормално проходими в зимни условия. Затруднено е движението в отделни участъци в окръзите Драма, Родопи, Флорина, Пелас и Арта на област Западна Македония и Тракия, Арголида, Аркадия в област Пелопонес, Етолия и Ахея в област Ахарне, Евия, Фтиотида, Евритания в Централна Гърция, Кардица и Магнисия в област Тесалия.

В района на столицата ситуацията е под контрол с изключение на затворени участъци на ул. "Пендели" в посока Неа Макри.

Към момента поради лоши метеорологични условия са затворени пристанищата в Рафина и Лаврио, а един рейс от пристанище Пирея до Цикладите е отменен. За някои по-малки пристанища рейсовете се осъществяват след решение на капитана на плавателния съд.

Очакванията на метеоролозите са за ново влошаване на времето по-късно на 23.12.2017 г. 

Към момента в посолството не са постъпвали сигнали от наши съграждани за възникнали проблеми във връзка с пътната обстановка. ​

Актуална информация, относно ситуацията в южен Виетнам, причинена от навлизането на тайфуна „Тембин“
24 часова общонационална стачка е обявена в Гърция за 14 декември

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина