Gerb

Препоръки към българските граждани пътуващи или пребиваващи в района на Макао и Хонконг във връзка със сезона на тайфуните
24.08.2017
Print
Email

Най-южните части на Китайската народна република Макао и Хонконг бяха засегнати от тайфуна „Хато“, който премина през района на 23 август т.г.

Природната стихия е причинила жертви и значителни щети на инфраструктурата в Макао. В някои райони все е още е прекъснато електроснабдяването и водоснабдяването. В центъра на стария град, както и в части на района Котай има значителни наводнения и нанесени материални щети на стари сгради. Пътуването и придвижването с обществен транспорт са сериозно затруднени поради влошената обстановка по пътищата и на фериботния терминал.

Наводнения и материални щети в следствие на тайфуна има и в Хонконг.

Министерството на външните работи припомня на българските граждани, пътуващи или пребиваващи в Макао и Хонконг, че сезонът на тайфуните в региона продължава от април до октомври.

В тази връзка МВнР препоръчва на българските граждани да следват стриктно съветите и указанията на местните власти.

При нужда от спешна помощ е на разположение гореща линия на правителството на Макао за туристи на +85328333000 и гореща линия на правителството на Хонконг за туристи +85225081234.

Сърбия въвежда електронен контрол на скоростта по магистралите си
Съвети към българските граждани в Барселона

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина