Gerb

Информация за затваряне на международното летище в Абуджа в периода 08 март - 19 април 2017 г.
2.03.2017
Print
Email

Министерството на външните работи на Р България съобщава, че от 8 март до 19 април 2017 г. международното летище Ннамди Азикиуе на Абуджа (Nnamdi Azikiwe International Airport) ще бъде затворено, поради строителни дейности по неговата реконструкция.

През посочения период европейските авиокомпании ще извършват полети за Нигерия от международното летище на предишната столица на страната  -  гр. Лагос (на около 800 км от Абуджа). До летището в гр. Лагос може да се достига с полети по вътрешни линии от летищата на намиращите се на север от Абуджа градове Кадуна (около 200 км от Абуджа) и Кано (около 400 км от Абуджа). Разстоянието между столицата Абуджа и посочените два града трябва да бъде изминато със сухоземен транспорт, по пътища в лошо състояние. МВнР обръща внимание, че град Кано попада в зона, намираща се в постоянна заплаха от джихадистката терористична групировка Боко Харам.

Във връзка с горната информация, Министерство на външните работи използва случая, за да напомни, че за Нигерия е в сила степен на заплаха „Повишено ниво на риск“ и препоръчва на българските граждани да не пътуват до страната, освен в случаи на крайна необходимост.

Съобщение във връзка с нападението на Уестминстърския мост в Лондон
Съобщение на Ситуационен център за българските граждани, пътуващи за Еквадор

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина