Gerb

Министър Захариева прие швейцарския посланик
13.06.2018
Print
Email

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие днес на прощална среща извънредния и пълномощен посланик на Конфедерация Швейцария у нас Денис Кнобел по повод приключването на дипломатическия му мандат в България.

Министър Захариева благодари на посланик Кнобел за личния му принос за активизирането и задълбочаването на  политическия диалог между двете страни.„Изразяваме задоволство от положителната тенденция в развитието на търговско-икономическите отношения, но считаме, че има още потенциал и добри възможности за задълбочаване на икономическото и инвестиционното сътрудничество", изтъкна вицепремиерът. Министър Захариева допълни, че за да се насърчават инвестициите, е много важно посланиците да бъдат активни и да търсят всички възможности за задълбочаването на търговските връзки.

Посланик Кнобел поздрави освен лично Екатерина Захариева и българското правителство за куража и смелостта, които са проявили по време на Председателството и за отговорната външна политика по отношение на Западните Балкани. "Вие придадохте добавена стойност на ротационното си председателство, като избрахте един от водещите приоритети да е европейската перспектива на страните от Западните Балкани. Успехите, които постигнахте, се дължат и на много добрата експертиза, с която разполагате за региона", отбеляза швейцарският дипломат.

Позиция на МВнР във връзка с проведената Среща на върха между президента на САЩ Доналд Тръмп и председателя на ...
Декларация на МВнР

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина