Gerb

В Париж показват съвременно българско изкуство в чест на Председателството ни на Съвета на ЕС
13.03.2018
Print
Email

Изложба на съвременно българско изкуство – живопис, скулптура и пластика, се откри на 10 март в престижната галерия „Вила Катала“ в парижкото предградие Ноази льо Гран. В рамките на месец френската публика ще има възможност да види творби на Николай Панайотов, Константин Константинов, Христо Бозуков, Лариса Илиева, Ивайло Иванов.

На откриването на експозицията присъстваха депутати и сенатори от избирателния район, кметът и заместник-кметовете на града, префектурата, представители на местните институции, културни дейци, меценати, галеристи и любители на изобразителното изкуство..

Проектът „България – съвременно изкуство“ е съвместна проява на Кметството на града и Българо-френската културна асоциация Ноази льо Гран, и се осъществява с подкрепата и сътрудничеството на българското посолство в Париж. Той е част от по-мащабна инициатива за отбелязване на Националния празник на България и Председателството ни на Съвета на ЕС, и обхваща множество събития, посветени на страната ни, които ще се провеждат в рамките на този месец. В програмата са още прожекции на български филми, конференция „По следите на траките“, представяне на традиционна българска кухня и др.

Работен обяд за ръководителите на мисии на ЕС в Лондон с Дейвид Дейвис
В Сараево откриха изложба, посветена на Българското председателство на Съвета на ЕС

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина