Gerb

В Сараево откриха изложба, посветена на Българското председателство на Съвета на ЕС
13.03.2018
Print
Email
Изложбата „Притча за Босна и Херцеговина“ на българската художничка Светла Радулова бе открита в рамките на международния фестивал „Сараевска зима”. Тазгодишното издание на културната проява е посветено на Българското председателство на Съвета на ЕС. 
Представените картини на младата художничка са реализирани през последните 5 години в международната арт колония „Арт Симпозиум Яхорина“ в Босна и Херцеговина. 
Българският посланик Августина Цветкова, директорът на международния фестивал „Сараевска зима“ Ибрахим Спахич, художничката Светла Радулова и директорът на „Арт Симпозум Яхорина“ Лазо Савич приветстваха гостите на официалното откриване на изложбата в галерия „Нови храм“. Сред гостите на събитието бяха културни дейци, дипломати, национални и регионални медии.  
В словото си посланик Цветкова заяви, че изкуството е една от най-добрите форми за изразяване на приятелството между две страни и два народа. Българският дипломат подчерта, че Босна и Херцеговина е била неизчерпаем източник на вдъхновение за много български художници и изрази надежда за продължително развитие на културните връзки между двете страни.
Изложбата е отворена за жителите и гостите на Сараево от 12 до 20 март 2018 г. в галерия „Нови Храм“.
В Париж показват съвременно българско изкуство в чест на Председателството ни на Съвета на ЕС
Позиция

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина