Gerb

Столичният куклен театър гастролира в Япония за Българското председателство на ЕС
12.03.2018
Print
Email

Български спектакъл от репертоара на Столичния куклен театър бе представен пред японската публика на 10 и 11 март 2018 г. Събитието бе част от културната програма за Българското председателство на Съвета на ЕС.

На сцената на токийския куклен театър ПУК, при пълни зали, се състояха четири съвместни представления на българската и японската трупа.

Спектакълът е по пиесата „История за чайка и банда котараци“ на Луис Сепулведа, сценичната адаптация е дело на Катя Петрова и Ина Божидарова, а сценографията - на Майя Петрова. В представленията участваха българският музикант Стоян Роянов, кукловодите Мариета Петрова и Румен Угрински, и четирима техни японски колеги. Репликите на героите бяха на български и японски език.

Посланикът на България в Япония Борислав Костов приветства публиката като отбеляза, че представленията са посветени на Българското председателство на Съвета на ЕС, и изтъкна ползотворното сътрудничество между Столичния куклен театър и японския куклен театър ПУК, което има 50-годишна история.

Румъния и Гърция подкрепиха газовия хъб “Балкан” и европейската интеграция на Западните Балкани
Тодор Стоянов проведе политически консултации с държавния секретар на Камбоджа Оуч Борит

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина