Gerb

Прием по повод Националния празник на България в Будапеща
6.03.2018
Print
Email

По повод Националния празник на България посолството ни в Унгария организира прием в резиденцията на извънредния и пълномощен посланик Уляна Богданска. На събитието присъстваха над 150 гости, сред които министърът на вътрешните работи на Унгария Шандор Пинтер, ръководителите на дипломатически мисии, акредитирани в Будапеща, доайенът на дипломатическия корпус, парламентаристи, представители на  унгарските институциии и унгарското министерство на външните работи и търговията, наши сънародници от деловите и културните среди.

В словото си към гостите посланик Богданска изтъкна значението на 3-ти март като символ на национално самочувствие и достойнство за възстановяването на българската държавност и завръщането на България в семейството на европейските народи.

Отбелязана беше ролята на България като председател на Съвета на Европейския съюз. Българският дипломат подчерта, че на този ден с чувство за национална гордост почитаме паметта и се прекланяме пред подвига и саможертвата на хилядите воини, отдали живота си за свободата на страната ни.

По случай традиционния българския празник Баба Марта на присъстващите гости бяха подарени мартеници.

Екатерина Захариева: Възможностите за засилване на сътрудничеството между България и арабските страни в търговията, ...
Ден на България в канадския парламент

                     

 Държавна агенция за българите в чужбина